Zo Train Je de Buik na de bevalling!

Iedere kersverse mama heeft moeite met het trainen van de buik na de bevalling. Wanneer is het de juiste tijd om ermee te beginnen en hoe maak je tijd voor jezelf. Een baby vergt veel energie.

Waar haal je de kracht vandaan om het weer eens op te pakken? Als mama van twee kinderen heb ik het hier ook mee te verduren gehad. Maar met een beetje hulp en wat moed komt alles goed.

Inhoud van dit artikel

Wanneer begin je

Eigenlijk kan je de dag na je bevalling al rustig aan beginnen. Simpele oefeningen om de bekkenbodem- en de buikspieren aan te sterken. Als je gedurende je zwangerschap totaal niets aan sport gedaan hebt, zullen je spieren erg verzwakt zijn.

Begin met trainen na bevalling maximaal zes weken na de geboorte van je kind. Hoe langer je uitstelt, hoe moeilijker het gaat worden. Je lichaam wordt snel lui en de stofwisseling vertraagd. Je komt sneller aan.

Welke oefeningen; fase 1 direct na de bevalling

Dezelfde dag nog kan je basisoefeningen doen. Train je bekkenbodem, dat door de zwangerschap verzwakt is. Ook de bevalling heeft hier direct effect op.

Bekkenbodem trainingen:

  1. Span de spieren van de vagina en probeer deze samen te trekken en dan ontspan je weer
  2. Trek de anus spieren samen, net alsof je de ontlasting probeert tegen te houden
  3. Probeer ook je plas in te houden

Deze oefeningen kan je de hele dag door doen en vergen weinig inspanning.

Welke oefeningen; fase 2 zes weken na de bevalling

Vanaf zes weken na de bevalling, ook na een keizersnee kan je de buikspieren intensief trainen. Samen met een gezond eetpatroon ben je zo alle overtollige vocht en vet kwijt. Om de buik strakker te krijgen, zal je nu meer moeten inspannen als voor een zwangerschap.

Span je buik, houdt je adem in en wiebel je heupen van achter naar voor en weer terug. Zo train je niet alleen de buitenste buikspieren, maar ook de diepere spieren, waar het buikvet omheen zit. Ook deze oefening kan je overal doen.

Trainen na bevalling heeft motivatie nodig. Gebruik je zwangerschap niet als smoes voor overtollig buikvet!

Ben je 8 weken in verwachting? Proficiat! Bekijk deze website voor meer informatie.

Plaats een reactie