Hoe Kun je Effectief Buikvet Verbranden?

Buikvet is een welbekend probleem bij veel mannen en vrouwen. Het is opgeslagen vet dat zich heeft opgeslagen tussen je spieren en je huid. Dit is het welbekende zwembandje waar veel mensen last van hebben.

Dit is het onderhuidse buikvet en overtollige energie wordt opgeslagen als brandstof. Wanneer men gezonder en of actiever gaat leven zal deze vorm van vet als eerste verdwijnen.

De andere vorm van buikvet is visceraal buikvet of orgaanvet en dit is vet wat zich ophoopt rondom de organen in de buikholte. Dit vet is geplaatst tussen de buikwand en je vel. Ook dunnere personen kunnen te veel van dit visceraal vet hebben.

Afvallen van buikvet

Het overtollige buikvet is redelijk onschuldig tot op een bepaalde hoogte, maar er is niks mis mee om een kleine vetvoorraad te hebben. Wanneer deze vetvoorraad echter te groot wordt kan dit wel schadelijke gevolgen met zich meebrengen.

De andere vorm van buikvet kan in sommige gevallen schadelijker zijn. Dit buikvet slaat zich op rondom de organen en is bedoeld om schokken van buitenaf op te vangen en speelt ook een belangrijke rol bij de hormoonhuishouding. Dit vet is nodig voor het lichaam, maar te veel orgaanvet is zeker niet goed.

Organen zoals de lever die te veel omringend orgaanvet heeft kan minder goed functioneren en kan een te hoog cholesterolgehalte veroorzaken. Bij het buikvet verbranden, verbranden beide vormen van buikvet. Het onderhuidse buikvet zal als eerste verminderen, maar ook het orgaanvet wordt aangepakt.

Verstandig is dan ook om je BMI op te meten om te kijken of er echt sprake is van overgewicht. Als dit het geval is dan is de meest verstandige optie om op de voeding te letten. Sporten werkt ook zeker, maar de belangrijkste stap is gezonder en bewuster eten. Dit heeft namelijk ontzettend veel invloed op de opslag van buikvet, maar ook op het verbranden van buikvet. Kies daarom veel voor groenten, fruit, noten, zaden, vis, mager vlees en complexe koolhydraten.

Op deze manier zal het lichaam de vetvoorraad moeten gebruiken voor de omzetting naar energie en kan je orgaanvet en onderhuids vet verliezen.

Plaats een reactie