Minder vet op de Buik: Wat Helpt wel en wat niet?

Voor veel personen is vet op de buik een verbeterpunt. Voor anderen is het zelfs een doorn in het oog en de enige reden waarom ze zich aangemeld hebben bij een sportschool. Vet op de buik is nu eenmaal niet leuk maar het is ook niet gezond. Uit onderzoek blijkt dat vet op de buik het risico op diverse ziektes verhoogd waardoor het gezien wordt als de slechtste plek waar vet zich ophoopt. Wat helpt wel tegen het buikvet en wat niet?

Inhoud van dit artikel

Helpen buikspieroefeningen?

Je kunt honderden oefeningen voor de buik doen maar voor het vet op de buik doen deze niet veel. Dit komt doordat er maar weinig calorieën verbrand worden bij deze oefeningen. Het zijn juist de calorieën die tellen om het vet te verminderen. Andere oefeningen zoals cardio oefeningen hebben veel meer effect voor het vet op de buik.

Helpen pillen?

Als je zit te denken aan pillen dan ben je niet op de goede weg. Pillen en andere supplementen kunnen het vet op de buik niet plotseling en binnen korte tijd doen verdwijnen. Zo werkt het jammer genoeg niet. Pillen doen helemaal niets voor het vet op de buik. Dieetproducten die de mooiste garanties beloven leveren over het algemeen niets op voor het buikvet. Supplementen zoals whey shakes kunnen helpen voor een gebalanceerd eetpatroon maar het zijn geen magische producten die al het werk voor je doen. Tip: kefirkorrels kopen.

Helpen buikspierapparaten?

De buikspierapparaten die bekend zijn van televisie helpen niet om het vet op de buik te verminderen. Deze helpen voor een deel bij het sterker maken van de buikspieren maar voor het vet doen ze weinig. Het is in feite hetzelfde als de normale buikspieroefeningen waarbij er niet veel calorieën verbruikt worden.

Wat moet ik dan wel doen?

Het enige dat echt goed werkt bij het verminderen van het buikvet is een aangepast eetpatroon en lichaamsbeweging waarbij je veel calorieën verbruikt. Plaatselijk buikvet laten verdwijnen kan niet waardoor je het buikvet op dezelfde manier aanpakt als het andere vet op het lichaam. Lichamelijk activiteiten gecombineerd met een aangepast eetpatroon werkt het best. Begin bijvoorbeeld met drie keer per week een vorm van lichaamsbeweging waarbij je zweet. Met beweging wordt niet iedere dag oefeningen voor de buik bedoeld. Het is met name cardiotraining dat het vet op de buik kan verminderen.

Wat betreft het eten begin je met het vermijden van alle suikers, verzadigde vetten en producten met veel calorieën. Over het algemeen weet iedereen wat ongezond is. Als je met deze ongezonde producten stopt dan maak je al een goed begin. Alle kleine beetjes helpen. Doe bijvoorbeeld geen suiker meer in de koffie, geen toetje meer na het eten en geen alcoholische dranken meer. Door kleine wijzigingen te maken aan je eetpatroon en gaandeweg steeds beter eet zul je zien dat het vet op de buik steeds minder wordt.

1 gedachte over “Minder vet op de Buik: Wat Helpt wel en wat niet?”

  1. Klopt, ik ben sinds december begonnen met minder suikers en minder vetten te eten en ik ben nu 8 kilo kwijt.
    Voor een gezond BMI moet ik nog zeker 2 kilo kwijt, wat me alleen met een flinke dosis discipline vast gaat lukken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie