Wat zijn de Voordelen van Krachttraining voor de Buik?

Krachttraining biedt een groot aantal voordelen voor het lichaam. De voornaamste voordelen van krachttraining zijn het sterker worden en de groei van de spiermassa. Deze voordelen zijn voor veel jongeren het belangrijkst. Door krachttraining oefeningen te doen voor de buikspieren nemen deze toe in formaat waardoor ze dikker worden. Krachttraining zorgt hiernaast voor sterkere pezen, ligamenten en botten. Een ander voordeel is een hogere caloriebehoefte waardoor je meer kunt eten of sneller kunt afvallen. Het vermindert ook de kans op aandoeningen zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten.

Inhoud van dit artikel

Hoe gaan de oefeningen?

Voor krachttraining worden de oefeningen uitgevoerd met sets. Dit is een reeks herhalingen die gedaan wordt. Van iedere oefening wordt een aantal sets gedaan. Het hangt af van de doelen van de sporter hoeveel herhalingen er precies per set gedaan worden. Aangezien iedereen andere doelen heeft verschilt dit aantal enorm. De meeste mensen kiezen ervoor om gemiddeld 4 sets te doen van een oefening met 6 tot 8 herhalingen per set. Voor buikspieroefeningen wordt meestal meer herhalingen gedaan; 10 tot 25 herhalingen per set. Tussen iedere set wordt een korte pauze gehouden van 1 tot 2 minuten. Deze tijd heeft het lichaam nodig om te kunnen herstellen van de set.

Krachttraining en eiwitten

Eiwitten zijn enorm belangrijk voor een krachtsporter. Doordat de buikspieren beschadigd raken door het trainen zijn de eiwitten nodig om de cellen te herstellen. De eiwitten komen uit voeding maar voor sporters geldt dat er meer eiwitten gegeten moeten worden dan iemand die niet aan de sport doet. Etenswaren met veel eiwitten en weinig vet hebben de voorkeur zoals eieren, zuivel, mager vlees en vis. Veel sporters kiezen ervoor om aanvullend op de voeding eiwitsupplementen te nuttigen zodat er voldoende eiwitten gegeten worden. Het populairste eiwitsupplement is whey eiwit. Deze eiwitsoort wordt voornamelijk na de training genomen zodat het lichaam snel voorzien wordt van eiwitten op het moment wanneer het nodig is.

Krachttraining en creatine

Als het op supplementen aankomt die voor meer kracht zorgen dan is creatine de koning. Het is een veelvuldig onderzocht supplement dat bewezen werkt. Het komt natuurlijk voor in het lichaam waarbij het in het lichaam aangemaakt wordt uit de aminozuren arginine, methionine en glycine. Elke dag produceert een normale man of vrouw circa 2 gram creatine. Door het creatine niveau in het lichaam te verhogen neemt de spiergroei en spierkracht sneller toe. Als supplement wordt een dagelijkse dosering van vijf gram aanbevolen. Creatine is een supplement en geen anabole steroïde waardoor het veilig gebruikt kan worden zonder gevaarlijke bijwerkingen.

Plaats een reactie