Afvallen Buik – De Beste Tips

Bijna iedereen wil een mooie, platte en strakke buik. Helaas is dit vaak erg lastig, zeker als je al wat kilo’s afgevallen bent, kan het lastig zijn om ook die laatste kilo’s kwijt te raken. Dit komt doordat vet vaak als eerste in en rond de buik wordt opgeslagen, is dit dus ook de laatste plaats waar het vaak weer verdwijnt. Gelukkig zijn er wel een hoop tips die jou kunnen helpen om ook het laatste vervelende buikvet de verbranden. Zodat jij binnenkort ook die mooie, platte en strakke buik hebt waar je van droomt!

Een gezond en regelmatig eetpatroon

Als eerste is het belangrijk dat je je realiseert dat een gezond eetpatroon belangrijker is voor een mooie platte buik dan het doen van buikspieropefeningen. Een regelmatig en gezond eetpatroon is als je buikvet wilt verbranden de basis en echt noodzakelijk. Begin daarom je dag met een gezond en voedzaam ontbijt, je krijgt dan genoeg energie binnen om de dag te starten. Daarnaast is het belangrijk dat je drie hoofdmaaltijden eet, dus ontbijt, lunch en diner. Daar tussen in kun je nog gezonde tussendoortjes eten als je trek hebt, het is namelijk niet de bedoeling dat je jezelf gaat uithongeren. Een gezond, mooi en fit lichaam krijg je niet door te weinig calorieën te eten. Als je jezelf gaat uithongeren, is je lichaam niet bezig met vet te verbranden, maar wil het juist vet opslaan als er weer voeding binnenkomt, je komt dan dus weer aan en dat wil je juist voorkomen toch?

Realiseer je dus dat gezonde voeding erg belangrijk is, je lichaam heeft genoeg voedingsstoffen nodig om normaal te functioneren. Een ander voordeel van een regelmatig en voedzaam eetpatroon is, dat je minder vaak honger hebt, je hebt dus minder eetbuien en dat zal een positief effect hebben op het buikvet verbranden.

Probeer zoveel mogelijk te variëren

Groente en fruit zijn erg gezond, maar als je iedere dag de zelfde soort eet, is het een stuk minder gezond. Probeer dus zo veel mogelijk te variëren met voeding en maak het zo lekker mogelijk. Gezond eten hoeft helemaal niet saai en onsmakelijk te zijn, je kunt het een stuk lekkerder maken door verse en gedroogde kruiden te gebruiken. Ook kun je zelf hartstikke lekkere en gezonde dressings en sauzen maken, waardoor die gezonde maaltijd nóg lekkerder wordt. Kant-en-klare sauzen en dressings kun je namelijk beter niet gebruiken, omdat deze vol zitten met suiker en verkeerde vetten. Als je het zelf maakt, bepaal je zelf wat er in gaat en weet je dus precies wat je eet. Probeer daarom zoveel mogelijk zelf te maken, dit kan op het begin misschien lastig zijn, maar het is veel gezonder dan kant-en-klare producten uit de supermarkt.

Welke voeding moet ik eten voor een platte buik?

Voeding die je helpt bij het verliezen van buikvet herken je aan het hogere eiwitgehalte, eiwitten geven je namelijk een langer verzadigd gevoel én daarnaast gaat het spierafbraak tegen. Spieren wil je zoveel mogenlijk behouden als je wilt afvallen. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je kunt afvallen omdat je sneller een energie tekort hebt. Naast een hoger eiwitgehalte is gezonde voeding ook laag in snelle koolhydraten. Je hoeft niet alle koolhydraten te vermijden, maar wel de snelle koolhydraten die zitten in witbrood, snoep, koekjes, junkfood, witte rijst en witte pasta. Eet in plaats van snelle koolhydraten, trage (complexe) koolhydraten, zoals (zoete)aardappels, volkoren producten, zilvervliesrijst, peulvruchten, havermout en quinoa, maar ze komen ook in groenten voor. Kies daarnaast voor zo veel mogelijk natuurlijke producten en geen kant-en-klare producten. Vergeet ook niet dat je niet bang hoeft te zijn voor het woord ‘vet’, vetten zijn noodzakelijk voor een gezond en fit lichaam. Slechte vetten zoals verzadigde vetten en transvet zijn niet gezond, maar onverzadigde vetten heeft je lichaam juist nodig. Vermijd dus niet alle vetten!

Ben jij gezond bezig?

Vaak denk je gezond bezig te zijn door in jouw ogen gezond te eten, letten op de hoeveelheid calorieën, maar toch lukt het nog steeds niet om een mooie platte buik te krijgen. Dit kan ook komen doordat je juist te weinig eet en dan bedoel ik niet meteen de weinig calorieën, maar te weinig voedingsstoffen. Herken je het gevoel dat je nog steeds honger hebt na het eten van een maaltijd? Dit kan onder andere komen doordat er te weinig voedingsstoffen in de maaltijd zaten. Let dus niet alleen op de hoeveelheid calorieën, maar ook op het aantal voedingsstoffen. Een maaltijd hoeft helemaal niet ongezond te zijn als het veel calorieën bevat, zolang het veel voedingsstoffen bevat kan het een erg gezonde maaltijd zijn. Of een maaltijd gezond is, zegt dus meer over het aantal- en verhoudingen van de voedingsstoffen dan de hoeveelheid calorieën. Let er dus niet alleen op hoeveel je eet, maar ook wat je eet. Eet niet alleen om je lichaam te vullen, om van dat honger gevoel af te zijn, maar eet om je lichaam te voeden.

Plaats een reactie