Zo kun je Afvallen met het Eiwitdieet

Het eiwitdieet is een populaire manier om af te vallen. Het bestaat al heel lang in verschillende vormen en producten.

Wil je afvallen met het eiwitdieet en ben je benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Benieuwd hoe het eiwitdieet werkt en hoe je er daarmee voor zorgt dat je blijvend gewicht kunt verliezen? Wij leggen het je uit, zodat je zelf aan de slag kunt met het eiwitdieet.

Inhoud van dit artikel

Eiwitten zijn gekoppelde aminozuren

Eiwitten bestaan uit gekoppelde aminozuren, het zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Je cellen, je spieren en het DNA zijn voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten, het is van belang dat je daarvan voldoende inneemt. Je kunt afvallen met het eiwitdieet door je lichaam de juiste bouwstoffen aan te leveren om te groeien en aan de andere kant te minderen met koolhydraten. Koolhydraten zorgen voor de energievoorziening, een teveel slaat het lichaam op als vet-reserve. Dat is met eiwitten niet het geval, waardoor het eiwitdieet je helpt om op een gezonde manier af te vallen.

Minderen met koolhydraten

Dit is niet heel makkelijk. De meeste mensen eten heel veel koolhydraten en combineren dit met een inactieve levensstijl. Dat is een recept voor overgewicht en zeker niet de bedoeling bij het eiwitdieet.

Het is binnen het afvallen met het eiwitdieet in ieder geval van belang om te gaan minderen met koolhydraten. Probeer minder calorieën in te nemen, aangezien die over het algemeen afkomstig zijn uit koolhydraten. Dit zijn als het ware suikers, die ervoor zorgen dat je meer dan voldoende energie tot je beschikking hebt. Minder je met koolhydraten binnen het eiwitdieet? Je voorkomt daarmee dat je lichaam het overtollige suiker om zal zetten in vet, zodat je kunt afvallen en je toe kunt werken naar het gewicht dat je voor ogen hebt. Je kunt natuurlijk ook een gratis dieetschema gebruiken om te bepalen wat je dagelijks moet eten om af te vallen.

Hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten

Binnen het eiwitdieet is het aan de andere kant van belang om gebruik te maken van voeding met hoge kwaliteit eiwitten. Je kunt daarvoor kiezen voor de bekende eiwitshakes, maar ook meer reguliere voeding is goed geschikt. Ga op zoek naar voedingsmiddelen waar relatief veel eiwitten in zitten, zodat je daarvan voldoende kunt innemen. Voorbeelden daarvan zijn: eieren, noten, vlees, vis e.d. Het is daarnaast een goed idee om voeding te kiezen met gezonde vetten, vette vis is daarvan bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Je zorgt met de eiwitten en vetten voor de belangrijke voedingsstoffen, terwijl je minder met koolhydraten die het lichaam veelal omzet in vet.

Gezonder eten en meer bewegen

Je kunt afvallen met het eiwitdieet door de balans binnen je voeding op een gezonde wijze te verschuiven. Wil je meer afvallen en ervoor zorgen dat je het lagere gewicht kunt behouden? Dan is het verstandig om meer te gaan bewegen en voor jezelf op te schrijven hoe je voeding bijdraagt aan je lagere gewicht. Je kunt afvallen met het eiwitdieet en jezelf als het ware leren om gezonder te leven. Je zorgt er met het eiwitdieet op die manier voor dat je blijvend gewicht kunt verliezen en je geen last zal krijgen van het Jojo-effect.

Hopelijk heb je met dit artikel meer inzicht gekregen in hoe het eiwitdieet werkt en hoe het jou kan helpen om gewicht te verliezen.

Plaats een reactie