Een Dieet Combineren met Sport

Voor de meeste van ons is het niet altijd even makkelijk om die lastige vetrolletjes er vanaf te krijgen. En hoe ouder je wordt hoe lastiger het is om op een gezond gewicht te blijven. Zit jij er ook mee? Dan is de tijd aangebroken om je gezonde voedingsplan te combineren met wat tijd binnen de sportschool. Waar je eerder kon volstaan met slechts een effectief dieet, is de tijd nu aangebroken om ook een fitnessplan toe te voegen aan je dagschema.

Inhoud van dit artikel

Welke sport geeft het snelst resultaat?

Hoeveel je uiteindelijk verbrandt hangt af van je gewicht, spiermassa, leeftijd en stofwisseling. Het verschilt dus van persoon tot persoon. Voor veel mensen is cardiotraining al voldoende om een gezond gewicht te behouden. Maar na verloop van tijd zal je dit steeds moeten opvoeren. Het beste kan je cardio afwisselen met spierversterkende oefeningen. Sterke spieren versnellen je verbranding. Als vrouw zul je er niet makkelijk zichtbare spieren van krijgen en het zal je stofwisseling de nodige boost geven. Daarnaast geeft sporten je meer energie en verhoogt het je weerstand.

Hoe intensief moet je trainen?

Raadpleeg je huisarts alvorens je met je nieuw dieet en trainingsplan aan de slag gaat. Die kan je het beste adviseren over wat je lichaam aankan. Het beste kan je met een minder intensief trainingsprogram beginnen en die langzaam opvoeren. Wil je meteen aan de slag met krachttraining? Indien je gebruik wilt maken van gewichten is het raadzaam om een ervaren begeleider in te huren. Bij krachttraining is het van essentieel belang dat je de oefeningen juist doet. Zo voorkom je blessures en blijvend letsel.

Welk dieet moet je dan volgen?

Tijdens het sporten is het de bedoeling dat je lichaam spiermassa aanmaakt. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbruikt, ook als je rustig op de bank zit. Voor de opbouw van je spieren zal je vaak extra eiwitten nodig hebben. Dit is dan ook de reden dat veel sporters extra eiwitten, in de vorm van eiwitshakes, tot zich nemen.

Eiwitten zijn onmisbaar in een dieet. Uit onderzoek is gebleken dat eiwitten een goede ondersteuning bieden tijdens het afvallen. Ook al sport je niet, extra proteïne kan geen kwaad.
Dit is 1 van de voornaamste redenen waarom er zoveel eiwit-diëten zijn ontwikkeld. Op zulke diëten wordt de inname van koolhydraten beperkt, zodat je lichaam meer vet verbrand om aan de nodige energie te komen. Een eiwitdieet helpt je dus op verschillende manieren om je gewichtsdoelen te bereiken. Ga dus voor een eiwit-dieet dat goed binnen je schema past en welke je eenvoudig kan volhouden. Het Atkins-dieet is een van populairste eiwit-diëten van het moment. Daarnaast zijn er ook voldoende eiwitrijke maaltijdvervangers op de markt om je een extra boost te geven van proteine.

Voordelen van een eiwitdieet

●    Het stimuleert de stofwisseling,
●    het houdt je langer verzadigt,
●    helpt bij de opbouw van spiermassa,
●    en nog veel meer.

Blijvend resultaat

Om blijvend van die extra kilootjes af te komen zal je een gezond voedingsplan moeten combineren met regelmatig sporten. In de meeste gevallen kom je daar niet onderuit. Goede voeding houdt je gezond en stelt je lichaam instaat om optimaal te functionering. Sporten of gewoon flink bewegen houdt je fit en je kan er heel wat kcal mee verbranden. Krachttraining is een effectieve manier om snel resultaat te zien, omdat je hiermee sneller spierweefsel aanmaakt. Vrouwen hoeven niet te vrezen dat zij er een mannelijk uiterlijk van zullen krijgen. Het vergt heel wat tijd en inzet om zulke resultaten te zien. Probeer 2 tot 3 keer per week aan krachttraining te doen. Wissel dit af met cardio en volg een eiwitrijk dieet voor optimaal resultaat.

Kijk voor informatie over afvallen zonder sporten eens op afvallenzondersporten.com

Plaats een reactie