Detox Dieet voor Minder Buikvet

Het detox dieet is bekend geworden door de bekende actrices die het dieet gevolgd hebben. Bij dit dieet draait alles om de detox; het reinigen van het lichaam. Dit heeft verschillende voordelen volgens de voorstanders van dit dieet.

Het dieet is gebaseerd op het volgende. Het metabolisme wordt veranderd door stoffen die door het voedsel in het lichaam belanden. Dit zorgt voor verschillende problemen in het lichaam waardoor het niet meer optimaal werkt. Opgeslagen vetten die zich op het lichaam ophopen zoals op de buik kunnen hierdoor moeilijk worden gebruikt.

Bij het detox dieet wordt getracht om dit te veranderen en het natuurlijke mechanisme te laten terugkeren. Door het dieet wordt het makkelijker om de vetten te gebruiken voor energie waardoor het buikvet minder wordt. De verandering in het lichaam moet ervoor zorgen dat het streefgewicht gehaald wordt. Ontdek hier de beste detox kuur.

Fruitdieet

Het fruitdieet is een crashdieet waarmee je snel veel gewicht kwijt kunt raken. Wees er echter van bewust dat het vaak niet om vet gaat maar voornamelijk water. Het buikvet wordt er niet minder door maar de buik lijkt wel platter. Hierdoor val je in kilo’s wel af maar in vet is er weinig verschil.

Het fruitdieet bestaat uit het alleen maar eten van groenten en fruit voor een korte periode. Deze periode kan bijvoorbeeld enkele dagen zijn maar het wordt ook vaak voor een week gevolgd. Veel langer wordt niet aangeraden om dit dieet te volgen om diverse redenen. Zo krijgt het lichaam niet veel calorieën binnen voor energie tijden het fruitdieet. Als dit voor een lange periode aanhoudt dan gaat het lichaam de calorieën besparen waardoor het afvallen langzamer gaat. Hiernaast is het fruitdieet te beperkt in de voedingsmiddelen om voor een lange periode gebruikt te worden.

Het aantal calorieën worden veel verminderd doordat je alleen maar fruit en groenten eet. Om genoeg eiwitten binnen te krijgen, wat nodig is voor spierbehoud, neem je tijdens het fruitdieet proteïneshakes. De proteïneshakes zorgen ervoor dat het lichaam voldoende eiwitten voorhanden heeft voor het herstel en repareren van de lichaamscellen.

Plaats een reactie