Afvallen met een Fruit Dieet

Wanneer je wilt afvallen dan wordt er al snel gesproken over gezond eten, verse producten en meer fruit eten, echter zijn erover deze laatste veel meningen, de een zegt dat je met fruit niet afvalt en de ander raad het wel weer aan. Fruit is puur natuur en helpt je wel degelijk afvallen, mits je natuurlijk een gezond leven leidt want alleen met fruit eten ben je er nog niet, je hele leven stijl is afhankelijk van het feit of je wel of niet gewicht verliest.

In dit artikel gaan we het hebben over waarom fruit zo gezond is en het je wel degelijk kan helpen afvallen, we gaan de eigenschappen van de fruitsoorten met je bespreken en waarom je wel er wel mee kunt afvallen.

Inhoud van dit artikel

Waarom fruit gezond is

Puur natuur

De eerste en de makkelijkste is natuurlijk het feit dat fruit een puur natuur product is, niet gemodificeerd en bevat geen toegevoegde middelen zoals suikers, de smaken en vooral de zoetstoffen die in fruit zitten zijn ontstaan door de natuur, water, aarde en lucht. Wanneer je naar een diëtiste gaat voor advies dan zal deze je vaak adviseren om meer natuurlijk onbewerkte voedingsmiddelen te gaan eten, fruit is er hier een van en dus erg gezond!

Als tussendoortje om de honger te stillen.

Ook is het een erg goede manier om van je slechte gewoontes af te komen, we kennen het allemaal wel de trek, even een tussendoor snack, deze snacks zijn vaak de reden waarom we aankomen en maar moeilijk afvallen. Wanneer is in plaats van een snack een stuk fruit neemt ben je veel beter bezig, en zul je merken dat je minder nodig hebt om de honger te stillen, fruit is heel vezelrijk, dit zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent en dus minder eten nodig hebt om de dag door te komen. Daarnaast is fruit erg lekker en heb je vele verschillende soorten om te proberen.

Fruit geeft energie en is gezond

Ten eerste heeft ons lichaam suikers nodig om goed te functioneren, deze suikers halen we zoals eerder al geschreven vaak uit ongezonde snacks, chocola, koek en ga zo maar door, de suikers die in fruit zitten zijn puur natuur en er zitten verder helemaal geen toevoegings-middelen in, deze suikers heeft je lichaam nodig om te kunnen verbranden. In fruit zitten allerlei andere voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te kunnen zijn, om je te beschermen tegen ziektes zoals de griep, maar ook om gewoon lekker in je vel te zitten, wanneer je lichaam gezond is functioneert het ook beter wanneer je wilt afvallen.

Hierboven heb ik een paar simpele bewezen voorbeelden gegeven waarom fruit goed voor je is, fruit is dus een belangrijk onderdeel van een dieet wanneer je een slank en gezond leven wilt leven. Net als met alles moet je ook van fruit niet te veel eten, maar liever te veel dan te weinig waardoor je waarschijnlijk weer naar de ongezonde snacks grijpt, ook tijdens het ontbijt kan fruit een goede vervanging zijn voor brood, probeer dit ook af te wisselen.

Voedingsstoffen

Ik heb het net al gehad over de gezonde voedingstoffen die fruit bevat en die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, hieronder ga ik dieper in op deze stoffen, welke zitten erin en wat is de functie van ze?

Vitamines

De meest voor de hand liggende zijn natuurlijk de vitaminen die je in fruit vind, vitamines zijn een belangrijk onderdeel voor je lichaam en helpen je bijvoorbeeld met een betere weerstand, vitamines die je in fruit terug vind zijn de bekende vitamine C, maar ook A en B11 kom je veel tegen.

Fruitvezels

Vezels zijn goed voor de verzadiging, je krijgt door het eten van vezels sneller een vol gevoel waardoor je minder nodig hebt, want te veel eten is ook een voorbeeld van een fout die we veel maken. Vezels hebben nog meer voordele, de koolhydraten die in fruit zitten komen langzamer in je lichaam terecht wat ook weer een positief effect heeft op je bloedglucosegehalte.

Mineralen

Minstens net zo belangrijk als vitamines, mineralen zoals Magnesium en kalium zijn erg belangrijk voor de spierfuncties en het neutraal houden van je bloeddruk.

Fruitsuiker & Water

Deze 2 zijn ook erg belangrijk, de suikers die in fruit zitten zijn gezond en hebben we vooral nodig voor onze dagelijkse energie, we hebben het altijd over caloriearm eten maar dat betekend natuurlijk niet geen calorieën, want je hebt ze wel degelijk hard nodig om elke dag goed te kunnen functioneren.

Water zit overal in en zo ook in fruit, water is essentieel voor het schoonspoelen van je lichaam.

Nu ik je in een notendop heb verteld waarom fruit zo gezond voor je is en waarom je het nodig hebt is de volgende stap die je moet nemen, meer fruit gaan eten, vervang die slechte tussendoortjes en neem fruit mee naar je werk. Probeer ook eens wat vaker fruit tijdens het ontbijt te eten in plaats van elke dag brood, gevarieerd eten is namelijk erg goed voor je.

Een bekend probleem bij het afvallen is om je eraan te houden, in dit geval adviseer ik je om meer fruit te eten, dit hou je misschien een tijdje vol maar je zult elke week weer vers fruit moeten kopen om dat vervolgens altijd maar mee te nemen naar je werk, wat dat betreft is een snack makkelijker. Ik heb daarom nog een tips voor je, eentje die je van mij met iedereen mag delen want hoe gezonder onze samenleving hoe blijer we allemaal worden toch?

De Fruitbox

Een groeiend fenomeen zijn de fruitboxen voorheen vooral bekend als fruitmand, maar onder hun nieuwe naam wat een afgeleide is van de maaltijdboxen zijn de fruitboxen snel fruitboxaan het groeien.
Het makkelijke van een fruitbox is dat ze bij je thuis of op het werk bezorgd kunnen worden, ze vol zitten met vers seizoens-fruit en in veel gevallen zitten er zelfs simpele recepten bij om bijvoorbeeld smoothies of andere leuke hapjes te maken.

Zo hoef je zelf niet elke week na te denken over je boodschappen (boodschappen bezorgen Foodmarkt.com) en vergeet je het ook niet mee te nemen want je laat de box gewoon op je werk bezorgen, sterker nog je zou met je collega’s samen kunnen afspreken om een box te bestellen. Ben je overtuigd en wil je een fruitbox bestellen, op deze website staat een overzicht van een aantal goede kwaliteits-fruitboxen.

Plaats een reactie