De 3 Voordelen van Hardlopen met een Loopband

Een loopband is een ontzettend populair fitnessapparaat. Ze zijn niet weg te denken uit de sportschool. Maar ook thuis zijn er ontzettend veel mensen die op de zolder een loopband hebben staan. Maar waarom is een loopband dan zo populair?

Dit heeft verschillende redenen. Maar een belangrijk is natuurlijk dat je kunt werken aan je conditie en (buik)vet kunt verbranden! Maar er zijn nog verschillende andere voordelen.

Benieuwd naar de voordelen van hardlopen met een loopband? Wij zetten er drie voor je op een rij, aan de hand waarvan je zelf kunt ontdekken dat het heerlijk is om in de sportschool of bij je thuis te gaan hardlopen. Ga je ook buiten wel eens hardlopen? Dan ken je de nadelen daarvan waarschijnlijk uitstekend. Je weet bijvoorbeeld dat je last hebt van stoplichten onderweg en dat je steeds op dient te letten of auto’s en andere gebruikers van het verkeer je in de gaten hebben.

Tijdens het hardlopen met een loopband heb je daar in ieder geval geen last van. In plaats daarvan kun je op je gemak televisie kijken of muziek luisteren. Bovendien kun je inspiratie opdoen bij andere hardlopers en heb je zelf de mogelijkheid om goed naar je eigen techniek te kijken.

Heb je thuis nog geen loopband staan? Dan kun je altijd op een loopband hardlopen bij de sportschool of je gaat de beste loopband kopen.

Inhoud van dit artikel

Televisie kijken of muziek luisteren

Heb je tijdens het hardlopen last van verveling? Je zou buiten naar muziek kunnen luisteren, al brengt dat wel een belangrijke gevaar met zich mee. Je hoort auto’s en andere weggebruikers niet meer zo goed aankomen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Binnen heb je daar in ieder geval geen last van, een van de voordelen van het hardlopen met een loopband. Je kunt de muziek zo hard zetten als je wilt, je weet in ieder geval zeker dat je met niemand in de directe omgeving rekening hoeft te houden.

Kijk je graag series of programma’s op televisie? Dat kun je gewoon doen tijdens het hardlopen op een loopband. Je hoeft niet op de weg voor je te letten, in plaats daarvan kun je naar iets leukers kijken. Het is een van de voordelen van het hardlopen met een loopband, die je helpt te voorkomen dat je last zal krijgen van verveling.

Inspiratie van andere hardlopers

Een ander voordeel van het hardlopen op een loopband is dat je eenvoudig inspiratie op kunt doen bij andere hardlopers. Hebben zij de loopband een beetje schuin staan om het zwaarder te maken of gebruiken ze een bepaald interval om effectiever te kunnen trainen? Zodra je dat bij anderen ziet is het een goed idee ze na de training eens aan te spreken en te vragen wat hun visie daarop is. Je kunt hardlopen op een loopband op je eigen manier, maar het is natuurlijk altijd een goed idee om van anderen te leren.

Een ander voordeel van het hardlopen op een loopband is dat er specifieke programma’s beschikbaar zijn die je steeds helpen de uitdaging te zoeken. Dat betekent dat je keer op keer figuurlijk de volgende stap kunt zetten om ervoor te zorgen dat je beter in conditie komt of je verder kunt afvallen.

Loopband voor de spiegel

Tenslotte is het grote voordeel van het hardlopen op een loopband dat je dit voor de spiegel kunt doen. In eerste instantie voelt dat wellicht een beetje vreemd, maar het is juist een uitstekend idee. Buiten heb je niet de mogelijkheid om jezelf te zien, waardoor je niet goed weet hoe je loopt. Op een loopband heb je die mogelijkheid wel, je kunt in de spiegel naar jezelf kijken tijdens het hardlopen.

Het grote voordeel van het hardlopen op een loopband met een spiegel voor je is dat je de mogelijkheid hebt om na te gaan of je afzet en landing in orde is. Loop je recht op de loopband en ziet de tred er gelijkmatig uit? Is er sprake van eventuele afwijkingen? Aan de hand daarvan kun je het hardlopen op een loopband technisch verbeteren of heb je de mogelijkheid een trainer aan te geven waar je aan wilt werken om jezelf te verbeteren.

In dit artikel heb ik je drie grote voordelen van trainen op een loopband gegeven! Hopelijk heb ik je overtuigd om vaker thuis of op de sportschool op de loopband te gaan hardlopen. En natuurlijk te weken aan je conditie, looptechniek of het verminderen van je (buik)vet! Veel succes!

1 gedachte over “De 3 Voordelen van Hardlopen met een Loopband”

Plaats een reactie