Beste Dieet voor Afvallen Buik

Mensen met overgewicht hebben vaak last van overtollig buikvet. Vet dat zich ophoopt rondom de buik is niet alleen cosmetisch minder fraai het is ook gevaarlijk voor de gezondheid. Te veel buikvet leidt tot een hogere kans op hart- en vaatziekten. Toch lukt het vaak niet om af te vallen en dat buikvet te verliezen. In dit artikel daarom meer informatie over welke dieet nu het beste is als je rondom de buik wilt afvallen.

Inhoud van dit artikel

Is een dieet de oplossing voor overtollig buikvet?

Een relevante beginvraag is natuurlijk of een dieet eigenlijk wel de oplossing kan bieden voor een te veel aan buikvet. Het antwoord daarop is wat mij betreft: dat ligt er aan…

Ook afvallen rond de buik draait er uiteindelijk om of jij in staat bent gezond te eten. Met gezond eten bedoel ik een gevarieerd eetpatroon waarin er een goede mix is tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen, vitamines en je voldoende water drinkt.

Een dieet is een tijdelijke oplossing. Niemand is in staat om zijn hele leven te diëten. Vaak is dit ook niet gezond omdat je bij veel diëten niet voldoende van de bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Aan de andere kant kan een dieet je wel op de goede weg helpen. Het is een goed middel om snel even wat kilo’s kwijt te raken. In de tussentijd kun jij werken aan een verandering van je eetgedrag. Je krijgt de tijd om te analyseren waar bij jou de oorzaak ligt van het buikvet. Eenmaal bekend met de oorzaak ben je in staat om het probleem van overtollig buikvet definitief te verhelpen.

Welk dieet past bij jou

Rekening houdend met hetgeen ik hiervoor heb geschreven heb ik hieronder een aantal aandachtspunten beschreven waar je op kunt letten als je wilt gaan diëten:

Kies voor een dieet met aandacht voor voeding

Een goed dieet geeft aandacht aan gezonde voeding. Tegenwoordig zie ik steeds meer diëten waarbij je gebruik kunt maken van kant en klare producten zoals dieetshakes, repen en andere producten. Daarnaast bieden deze diëten ondersteuning in de vorm van gezonde recepten, coaching en advies. Dit om jou te helpen om gezonder te leren eten.

Vaak ontvang je receptenboeken met kant en klare boodschappenlijstjes. Daarbij is het goed om te beoordelen of de recepten voor jou haalbaar zijn. Hiermee bedoel ik of ze niet te ingewikkeld zijn of het te lang duurt om het klaar te maken.

Kies voor een dieet met begeleiding

Afvallen en buikvet verliezen draait zoals gezegd om gezonde(re) voeding. Feitelijk betekent dit dat jij jou bestaande gedrag dient te veranderen. Gedragsverandering is een van de moeilijkste dingen in het leven.

Denk bijvoorbeeld aan mensen die jarenlang gerookt hebben en daar mee willen stoppen. Lichamelijk ben je in een paar dagen tot een week niet meer verslaafd aan nicotine. Toch is het heel moeilijk om te stoppen met roken. Roken is helemaal opgenomen in jou huidige gedrag en dat verandert niet van de ene op de andere dag.

Gedragsverandering is moeilijk en daarom is ondersteuning vaak noodzakelijk. Het blijkt dat diëten met actieve begeleiding richting de deelnemers effectiever zijn dan diëten waarbij deze ondersteuning ontbreekt.

Kies voor een gezond dieet en voorkom crash diëten

Een dieet waarbij je minder dan 1.000 calorieën per dag eet wordt ook wel een crash dieet genoemd. Crash diëten zijn moeilijk om vol te houden en verstoren uiteindelijk de vetverbranding. Crash diëten zijn daarmee niet de (structurele) oplossing voor overtollig buikvet. Kies daarom niet voor crash diëten.

Begin daarom alleen met diëten die je ook kunt volhouden en gericht zijn op gezonder eten.

Lees ook de dieet ervaringen van anderen, zodat je een idee kunt krijgen over welke diëten wel en niet werken.

 

Plaats een reactie