Vet Verliezen Op de buik: Hoe Doe Ik dat?

Heb je teveel buikvet? Je bent niet de enige. Er zijn meer mensen met dit probleem. Voor een groot deel van de mensen is het een doorn in het oog. Het liefst wil men het buikvet vandaag nog verwijderd zien van de buik. De buikspieren zijn hierdoor niet te zien en de kleren passen niet meer goed. Wat kun je hier aan doen? Het buikvet moet verbrand worden. Wil je ook een sixpack? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Enkel het buikvet laten verdwijnen is jammer genoeg niet mogelijk. Het vet op het gehele lichaam moet verminderd worden. Buikvet is echter wel minder gezond dan op andere plekken op het menselijk lichaam. Wat je eraan kunt doen? Een verandering van het eetpatroon met voldoende lichaamsbeweging is vereist om het buikvet te laten verdwijnen.

Inhoud van dit artikel

Buikspieroefeningen: de spieren sterker maken

Voor de buikspieren zijn er tientallen oefeningen die je kunt doen. Crunches is bijvoorbeeld een buikspieroefening die iedereen wel eens gedaan heeft. De bekende oefeningen zijn jammer genoeg niet de beste buikspieroefeningen die je kunt doen. Deze zijn wel goed maar er zijn betere oefeningen beschikbaar. De betere oefeningen zijn buikspieroefeningen waarbij het lichaam gebalanceerd moet worden. Dit zijn buikspieroefeningen zoals plank variaties en met een oefenbal.

Controles: de progressie bijhouden

Vergeet niet om het bij te houden zodat je de progressie kunt vergelijken. Het is verstandig om de omvang van de buik en ook die van de heup op te schrijven. De ratio tussen de buik en heup zegt veel. De kans is groot dat er visceraal vet aanwezig is als de buikomvang groter is dan de heupomvang. Meet het vervolgens iedere week ter vergelijking zodat je kunt meten wat de progressie is. Het gewicht en het vetpercentage zijn ook goede indicatoren van vooruitgang.

Lichaamsbeweging: meer bewegen voor minder buikvet

Het bestaande vet kan snel verdwijnen door lichamelijke activiteiten. Het kan ook voorkomen dat meer vet erbij komt. Meer bewegen betekent niet alleen buikspieroefeningen. Eindeloze aantallen buikspieroefeningen doen helpt niet veel tegen het buikvet. Verliezen van het buikvet wordt gedaan met intensieve cardio training. Door de cardio training kunnen veel calorieën verbrand worden.

Dieet: minder eten dan je verbruikt

Een gezond en gebalanceerd dieet helpt veel als je het buikvet wilt verminderen. Het gaat erom dat je minder eet dat je verbruikt. Er zijn verschillende diëten die je kunt volgen om het buikvet te verminderen. Een aantal bekende diëten zijn het shake dieet, Atkins dieet, Paleo dieet, South Beach dieet en het ketogeen dieet. De diëten die tegenwoordig populair zijn verminderen vaak het aantal koolhydraten dat per dag gegeten mag worden. Dit worden koolhydraatarme diëten genoemd. Deze diëten hebben goede voordelen waardoor het buikvet op een verantwoorde manier verminderd kan worden.

Supplementen: ondersteuning maar meer ook niet

Denk je dat een pil al je buikvet kan laten verdwijnen? Dan heb je je duidelijk nog nooit in de stof verdiept. Het buikvet kan niet door een supplement binnen een korte tijd verdwijnen. Daar zijn supplementen simpelweg niet sterk genoeg voor. Voor het buikvet doen de supplementen maar heel weinig. Het buikvet laten verdwijnen gebeurt door minder te eten dan je verbruikt.

Apparaten: veel beloftes, weinig resultaten

Er zijn ook geen apparaten of toestellen die het vet kunnen laten verdwijnen. Alhoewel het in reclames heel makkelijk lijkt ligt dit ver van de waarheid. Om de buikspieren zichtbaar te maken is veel discipline vereist maar de hulp van een apparaat is niet nodig. Geen enkel buikspierapparaat kan er voor zorgen dat het buikvet voor de zon verdwijnt.

Plaats een reactie