Strakke Buik Oefeningen Thuis

Voor strakke buik oefeningen hoef je niet meer je huis uit. Geen smoesjes meer, dat je geen tijd hebt voor de sportschool. Sporten doe je thuis.

Niet bewegen is de oorzaak van obesitas. Obesitas is de ziekte van ons tijd. Daar wil je toch niet aan lijden? Dus maak nu tijd en doe je oefeningen thuis.

Oefeningen op de vloer

Sit ups en crunches: zijn er goed voor de buikspieren. Doe ze iedere dag en varieer. Elke dag dezelfde crunches gaan op den duur niet meer werken. Je lichaam verwacht de mate van inspanning al en wordt zelf lui. Vet afbreken gaat langzamer en je strakke buik oefeningen verliezen hun kracht.

De crab: Spreid je handen en benen uit elkaar op de vloer. Je gezicht naar de grond. Loop van links naar rechts en andersom door je kamer. Span je buikspieren en je zult het resultaat zeer snel voelen.

Airbike: Ga plat liggen op de grond en doe je benen in de lucht. Fiets! Nog eenvoudiger kan het niet, maar het resultaat mag er wezen als je deze oefening combineert met andere.

Oefeningen op de bank

Maak gebruik van je bank of fauteuil. Ga op de punt zitten en leg twee handen plat aan beide kanten. Laat jezelf zakken tot de grond en hef je terug. Span altijd je buikspieren aan als je aan een oefening begint. De oefening seated rotations kan ook op je bank gedaan worden. Neem medium gewichtjes houdt deze net voor je borst en draai langzaam naar links en daarna naar rechts.

Pilates en yoga at home

Wil je op een meer ontspannende manier werken aan je strakke buik? Dan kan je ook pilates of yoga oefeningen doen. Deze oefeningen zijn beschikbaar op sport dvd´s. Wil je niet veel geld besteden aan dvd reeksen, dan zijn de meeste strakke buik oefeningen van pilates ook wel beschikbaar op het internet. Typ pilates maar in op Youtube.

Verander je woonkamer in een sportschool en doe je strakke buik oefeningen gewoon thuis!

Plaats een reactie