Vet verbranden met cardio

Vet verbranden doe je met een cardio training. Cardio trainingen worden vooral gedaan om calorieën te verbranden. Denk hierbij aan fietsen, hardlopen en roeien in de gymzaal. Cardio houdt je hart jong.

Voordelen cardio trainingen

  • Je hart wordt sterker
  • Je long capaciteit wordt beter
  • Je krijgt meer conditie en uithoudingsvermogen
  • Je cholesterol en bloeddruk worden lager, waardoor je minder kans hebt op hart- en vaatziekten
  • Je verbrandt calorieën, dus cardio helpt ook nog eens bij het vet verbranden

Wat jij leuk vindt, is jouw sport

Bij cardio trainingen is het belangrijk, dat je het blijft doen. Het moet leuk blijven wil je gemotiveerd blijven. Verplicht je zelf niet, uren lang hard te lopen als je daar een hekel aan hebt.  Kies bijvoorbeeld voor skeeleren, wat ook nog eens gezellig kan zijn met vrienden.

Vet verbranden met cardio werkt alleen indien je de sport naar keuze op vaste tijden doet. Loop bijvoorbeeld elke dag na het avondeten een half uur. Of ga elke namiddag juist net voor het avondmaal een half uur op de fiets. Dat heeft meer effect, dan elke keer een ander tijdstip te nemen en een ander hoeveelheid aan beweging te doen.

Cardio is kort en krachtig. Het doet je hartslag stijgen. Deze oefeningen zijn in vergelijking met andere oefeningen zeer intensief en effectief.  Vooral als je problemen hebt met overgewicht en of diabetes. Op een snel tempo val je af en de kilo´s blijven er af.

Door cardio trainingen pak je niet alleen het overtollig vet probleem aan, maar ook direct problemen met bloeddruk en cholesterol. Twee vliegen in een klap dus.

Kies iets wat je leuk vindt en wat je kunt volhouden en begin vandaag nog met cardio trainingen. Vet verbranden met cardio kan je zo leuk maken als jij dat zelf wilt.

1 gedachte over “Vet verbranden met cardio”

  1. Een goede manier van afvallen is door te gaan hardlopen. Het is zelfs de beste manier, zo is al regelmatig onderzocht. Maar ik snap je tekst, als je hardlopen niet leuk vindt, dan zal je het nooit volhouden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie