Snel Afvallen Buikvet

Het afvallen van buikvet wordt dringend geadviseerd door artsen.  Hoe sneller, des te beter. Buikvet is de grootste oorzaak achter serieuze gezondheidsproblemen.

Denk hierbij aan hart- en vaat ziekten. We willen dit soort gezondheidsproblemen het liefs vermijden. Dus doe iets aan je buikvet, voordat het te laat is.

Inhoud van dit artikel

Grootste oorzaak

Een keer raden! Stress! Ons lichaam heeft vanuit nature een stresshormoon. Niets schadelijks, zolang het in balans wordt gehouden. In extreme stress situaties, zorgt dit hormoon automatisch, dat je bloedglucose spiegel gaat stijgen.

Je lichaam krijgt een signaal om extra insuline aan te maken. De extra suikers worden omgezet in buikvet. Afvallen van buikvet wordt in grote mate tegen gehouden door stress.

Stop stress

Wil je afvallen rondom je buik, stop met stress. Te veel cortisol hormonen werken je tegen. Je lichaam maakt onnodig glucose aan. Je verhoogt je kans op diabetes. Probeer te ontspannen met yoga of massage.

Let op je voeding

Nu je weet, dat stress het cortisol hormoon activeert, kan je het effect bij voorbaat al verminderen door je voeding aan te passen. Door het vermijden van koolhydraatrijke producten in de ochtend en in de avonduren, zorg je voor een stabieler bloedglucose spiegel.

Dus de insuline zal de suikers in het bloed enkel omzetten in energie en geen buikvet. Door eiwitrijke producten te eten, activeer je het systeem dat spierweefsel aanmaakt. Kip, kalkoen, vis en mager vlees bevatten geen koolhydraten en kunnen onbeperkt gegeten worden. Afvallen van buikvet kun je bereiken door te trainen en om te kunnen trainen heb je sterke spieren nodig.

Bewegen is de oplossing

We leven in een tijd van niet bewegen. Alles gaat automatisch. Als je hier ook nog eens een grote portie stress en fast food boven op doet, staat dat gelijk aan een grote vette buik. Bewegen is de oplossing. Ga lopen, neem de trap, fiets naar je werk en ga vooral zwemmen.

Vermijd stress, eet gezond en beweeg, afvallen van buikvet is je beloning!

12 Der Besten Übungen Für Das Bauchmuskeltraining Zuhause

1 gedachte over “Snel Afvallen Buikvet”

  1. O ik had nooit gedacht dat stress zo’n grote rol zou spelen. Lijkt me wel logisch. Trouwens ook een heel goed artikel! Echt een + waard!

    Beantwoorden

Plaats een reactie