Afvallen voor de vakantie? Gebruik deze Simpele vakantietips!

vakantieVakantie eenmaal geboekt? Maar ben je nog niet helemaal in vorm? Lees dan dit artikel waarin ik je vertel hoe je kunt afvallen met mijn vakantie tips!

In dit artikel ga ik je verschillende dingen leren om zo snel mogelijk je dikke buik kwijt te raken voor de vakantie. Hoe je voordat je op reis gaat 10 kilo kunt afvallen, hoe je tijdens de reis calorieën kunt verbranden en nog veel meer leuke vakantie tips!

Zorg even dat jij dit artikel goed leest, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Het zou toch fantastisch zijn als je met een goed strak lichaam straks schittert op het strand?

Inhoud van dit artikel

Plan voordat je op vakantie gaat een doel!

Voordat jij op reis gaat is het belangrijk dat je start met het plannen van je doel. Want zonder een doel gaat het natuurlijk niks gebeuren.

Als voorbeeld neem ik nu dat je over 4 maanden op vakantie gaat. Hoeveel kilo wil je kwijtraken voordat je op vakantie gaat? 5, 10, 15, 20 kilo? Denk daar goed over na. Als voorbeeld neem ik dat jij 10 kilo vet wilt afvallen in 4 maanden tijd. Dat is dus 2,5 kilo per maand.

Om je duidelijke doel sneller te behalen deel je het gewoon in kleine stukjes. Je kunt het bijvoorbeeld zo indelen:

Maand 1 – 2,5 kilo afvallen
Maand 2 – 2,5 kilo afvallen
Maand 3 – 2,5 kilo afvallen
Maand 4 – 2,5 kilo afvallen

Zie je dat het behalen van jouw doel zo veel gemakkelijk word? En dat je na 4 maanden zeker weet dat je voor de vakantie 10 kilo bent afgevallen. Plan een doel, maak deze zo duidelijk mogelijk, deel je duidelijke doel in kleine doelen en ga ervoor!

Maak je doelen elke week of maand zwaarder!

Zodra je altijd maar hetzelfde blijft doen dan kun je hetzelfde verwachten. Hetzelfde geldt met het behalen van doelen. Je lichaam gaat alleen voor de vakantie veranderen als je jouw doelen elke keer zwaarder maakt. Je lichaam went namelijk aan hetgeen wat jij doet. Vandaar dat het dus belangrijk is om je doel elke week of maand zwaarder te maken.

Hoe kan ik mijn doel zwaarder maken?

Eigenlijk heel simpel. Wanneer je in maand 1 twee keer per week traint, train je in maand 2 3 keer in de week. In maand 3 train je 4 keer in de week en in maand 4 train je 5 keer in de week. Dit is even een voorbeeld van hoe jij jouw doelen zwaarder kunt maken.

Wanneer je in maand 1 bijvoorbeeld 1 keer in de week hardloopt, loop je in maand 2 twee keer in de week hard. Zorg er dus voor dat je jouw doelen elke keer zwaarder maakt. Dan zal het afvallen voor de vakantie zeker lukken.

Drink genoeg water op een dag!

Iedereen weet dat het belangrijk is om dagelijks genoeg water te drinken. Ik hoef jou dat niet meer te vertellen. Je weet namelijk dat 2 liter water op een dag drinken verstandig is voor het afvallen.

De fout die ik heb gemaakt in het begin is teveel water in 1 keer drinken of te weinig. Doe jij dit ook fout dan gaat het ten koste van je resultaten.

Probeer elk uur 1 beker met water te nemen. Niet meer niet minder. Voordat je gaat hardlopen of zwemmen neem je 2 bekers water. Zodra je fitnessoefeningen gaat uitvoeren mag je de hele training door water drinken.

Neem groene smoothies of eiwitshakes als tussendoortje!

Groene smoothies zijn erg belangrijk voor het afvallen. Hetzelfde geldt voor eiwitshakes. Deze 2 toverdrankjes zorgen voor een snellere verbranding, geven je meer energie, beschermen je tegen ziektes en maken je huid mooier.

Zelf neem ik 1 smoothie en 1 shake op een dag. In de ochtend vaak een lekkere smoothie en voor of na mijn training neem ik een eiwitshake. Probeer het ook eens!

De juiste manier van trainen!

Wil je veel buikvet verbranden dan is het erg belangrijk dat je weet hoe je jouw lichaam moet trainen. Vergeet urenlang saaie cardio en vergeet lang trainen. Dat is helemaal niet nodig. Wanneer jij op de juiste manier traint kun je in een kwartier meer bereiken dan in een uur.

Je dient namelijk ergens voor te zorgen. Zorg je daar niet voor dan kun je vet verbranden tijdens het slapen, boek lezen, autorijden vergeten.

Ik heb het over scheurtjes maken in jouw spieren!

Om dagenlang vet te verbranden is het belangrijk dat je veel scheurtjes maakt tijdens een fitnesstraining. Het maakt echt niet uit hoelang je traint, maar hoe effectief! Scheurtjes maken is het belangrijkste wat jij kunt doen om tip top op vakantie te gaan.

De scheurtjes waar ik het over heb zijn goede scheurtjes. Ik heb het natuurlijk niet over blessures ontwikkelen. Het maken van scheurtjes gaat als volgt:

je voert een fitnessoefening 10 keer uit, jouw lichaam is het niet gewend, dus je spieren worden van binnen gescheurd, jouw lichaam zal de scheurtjes na de training herstellen, dit kan dagenlang duren als je veel scheurtjes hebt gemaakt, nadat je lichaam de scheurtjes heeft hersteld heb je onwijs veel calorieën/vet verbrand en spierweefsel ontwikkeld!

Spierweefsel heb je nodig om veel kilo’s vet kwijt te raken. Door alleen je voeding aan te passen zal het je niet lukken om tip top in orde op vakantie te gaan! Wist je trouwens dat wanneer je 4 kilo spierweefsel over heel je lichaam ontwikkeld dat je dan dagelijks 400 calorieën extra verbrand!!!

Stel je eens voor wat er dan met jouw lichaam gebeurt!!! Elke maand zal je lichaam compleet veranderen wanneer je jezelf bezig houd met het maken van scheurtjes…

Nu is de vraag natuurlijk:

Hoe zorgen we voor HEEL VEEL scheurtjes in ons spierweefsel?

Je kunt voordat je op vakantie gaat veel scheurtjes opbouwen door: Vet verbrandende oefeningen altijd langzaam uit te voeren, te werken met 4 setjes en 15 herhalingen per oefening, regelmatig te veranderen van oefeningen, oefeningen zwaarder voor jezelf te maken.

Ik hoop je zo een aantal goede vakantietips te hebben gegeven voordat je op vakantie gaat. Wil je meer tips kijk dan verder op deze site! Veel succes!

Plaats een reactie