5 Gezonde Voeding Tips voor een Platte buik!

Gezonde voeding is erg belangrijk als je een platte buik wilt ontwikkelen, zonder gaat je absoluut niet lukken. Wanneer je regelmatig vet verbrandende oefeningen uitvoert en goed op je voeding let ben je al aardig goed bezig.

Alleen weet ik zeker dat je nog sneller een platte buik zal krijgen wanneer je deze voeding tips leest die ik in dit artikel heb neergezet.

Inhoud van dit artikel

1 – Zorg dat je genoeg gezonde voeding neemt elke dag

Elke dag is het belangrijk dat jij jouw lichaam een voldoende toevoer levert aan voedingstoffen. Wanneer je dit op de juiste manier doet zul je elke dag meer energie krijgen, een snellere stofwisseling krijgen, vetweefsel sneller laten verbranden.

Zelf probeer ik elke dag 3 grote maaltijden te eten en 5 gezonde tussendoortjes. In de ochtend, middag en begin van de avond neem ik een grote maaltijd. Tussen de grote maaltijden in en na de avondmaaltijd geef ik mijn lichaam gezonde snacks.

2 – Eet alleen voedingsmiddelen die je lekker vind!

Je moet natuurlijk geen gezonde voeding nemen omdat het alleen gezond voor je is! Het is ook belangrijk dat je het voedingsmiddel lekker vind. Anders zul je het nooit vol kunnen houden. Dat is dus ook 1 van de redenen waarom mensen snel stoppen met het volgen van diëten.

Bij verschillende diëten ben je VERPLICHT om niet lekkere voedingsmiddelen te nemen. Vandaar dat je dus niet gemotiveerd zal blijven.

Van mij mag je alles eten wat jij lekker vind! Alles! Alleen moet het wel onder gezonde voeding vallen en je moet leren om met mate dingen te eten. Pinda’s zijn bijvoorbeeld wel gezond, maar rijk aan onverzadigde vetten.

Als je er hier 30 van op een dag eet zal er niet veel gebeuren, neem je een hele zak, dan ben je weer fout bezig. Groentes kun je wel zoveel eten als je wilt. Deze zijn niet rijk aan calorieën.

3 – Neem zo min mogelijk bewerkt voedsel

De supermarkten liggen er vol mee, bewerkte voedingsmiddelen. Op tv reclames of in supermarktbladen worden deze producten als GEZOND beschouwd. Dat zijn ze echter niet. Bewerkte voedingsmiddelen zitten bom vol calorieën, suikers of vetten.

Voorbeelden van bewerkte voedingsmiddelen zijn: muesli repen, cornflakes, liga, ontbijtkoek.

Je kan beter voedingsmiddelen nemen die niet bewerkt zijn. Bijvoorbeeld cashewnoten, pinda’s, appels, kipfilet, haring, makreel, zalm, paprika, tomaten. Sommige kun je veel eten, sommige met mate. Verdiep je eens in wat onder gezonde voeding valt en niet.

Meer weten over gezonde voeding. Dat kan ook Franstalig: sagessesante.fr

4 – Brood, gezond of niet?

Wil je een platte buik ontwikkelen stop dan voorlopig of helemaal met het eten van brood! In brood zitten namelijk veel koolhydraten. Koolhydraten houden je dik! Ook al eet je nog zoveel gezonde voeding producten, neem je teveel koolhydraten dan kun je het gewoon vergeten!

Vind je het moeilijk om in 1 keer geen brood meer te nemen? Probeer dan elke week een sneetje te minderen. Ik durf te wedden dat het meteen resultaat zal opleveren.

5 – Bak in vloeibaar olie

Als je echt alles goed wilt doen met het nemen van gezonde voeding is het belangrijk dat je alles bakt in vloeibaar olie. Bijvoorbeeld: kokosolie, olijfolie, zonnebloemolie. Neem geen frituurvet of roomboter.

Goede vetten zijn op kamertemperatuur vloeibaar en slechte vetten zijn op kamertemperatuur hard.

Ga met alle gezonde voeding tips aan de slag en zorg dat je een mooi platte buik krijgt! Heb je vragen stel deze dan hieronder:

Plaats een reactie