Neem af en toe alcohol! Gewoon met mate.

Af en toe een glaasje alcohol kan een fijne afwisseling zijn. Echter wanneer je meer dan dit enkele glaasje neemt kan dit een aanslag op je lichaam plegen. Dat deze stof je dik maakt is over het algemeen wel bekend.

Vooral de buik van mensen die regelmatig deze stof drinken krijgt veel te verduren en wordt dikker. Wat zit er dan in alcohol wat je buik dikker maakt?

Om je hier meer duidelijkheid over te geven heb ik een aantal feiten over deze stof op een rijtje gezet.

Inhoud van dit artikel

Wat zit er in alcohol?

Alcohol is eigenlijk een vloeistof die geur- kleur- en smaakloos is maar wel zeer giftig. Wanneer wij het over deze stof hebben, dan hebben we het juist over een drank met de toevoeging van alcohol.

Zo ontstaat alcohol juist uit de gisting van bepaalde granen of vruchten. Deze alcohol wordt dan weer gebruikt voor het maken van wijn, bier en andere alcoholische dranken.

In deze alcoholische dranken wordt gebruik gemaakt van bepaalde stoffen die de alcohol weer smaak geven. Daarna wordt het verdund met water. Het is juist de toevoeging van de verschillende soorten stoffen in combinatie met deze stofl die je buik dik maken.

Daarnaast heeft elk glas alcohol wat je drinkt ook een bepaald aantal aan calorieën die je lichaam niet nodig heeft. Ook bij de jenever soorten en andere zoete alcoholische dranken wordt nog eens extra gebruik gemaakt van toegevoegde suikers.

Alcohol moet in het lichaam worden afgebroken en dit gebeurt door de lever. Om een glas alcohol te verwerken doet de lever minstens anderhalf uur over.

Met andere woorden wordt ook de stofwisseling nog eens vertraagd waardoor stoffen die niet op tijd konden worden afgebroken opgeslagen worden als vetten. Vandaar dat iemand die veel drinkt ook vaak dikker is en dit met name op de buik.

Waarom maakt alcohol je buik dik?

Alcohol bevat zeer veel loze calorieën die er ook nog voor zorgen dat de stofwisseling versnelt. Men verbruikt dan wel de gewone energie van het lichaam maar de vele suikers die in bier en wijn zitten worden dan juist opgeslagen als vetten.

Vaak zal dit vet zich ophopen op de buik en bij vrouwen daarbij ook nog eens op de heupen.

Deze stof heeft dan ook nog een eetlustopwekkende werking waardoor je sneller geneigd bent om snacks, nootjes en andere dikmakers te gaan nuttigen die zich uiteraard ook weer opstapelen op je buik.

Wanneer je een stevige en regelmatige drinker bent zal ook de lever gaan afsterven en er zal steeds meer bindweefsel ontstaan. Aangezien de lever in de buik ligt zal ook daar de buik dus gaan zwellen en steeds dikker worden.

Alcohol: tot slot.

Tot slot weet iedereen wel dat alcohol verslavend is en daarnaast ook zeer slecht voor de gezondheid. Wanneer je een dieet volgt of je buikspieren wilt trainen is alcohol dan ook zeer zeker uit den boze.

Af en toe een glaasje kan geen kwaad maar hou altijd rekening met de eventuele gevolgen wanneer je meer wilt gaan drinken.

Plaats een reactie