Voorbeeld van eiwitrijk dieet

Het proteïne dieet, of te wel het eiwitrijk dieet, is een dieet gebaseerd op gerechten, die veel eiwitten bevatten. Eiwitrijke etenswaren geven een voller gevoel en heb je niet het idee, dat je aan het diëten bent.

Voor iemand, die graag eet, maar moet afvallen is dit het ideale afval plan.

Eiwitrijke etenswaren

In een eiwitrijk dieet gaat het niet om de hoeveelheden, dat geconsumeerd wordt. Het draait allemaal om de juiste voedingsstof, namelijk eiwit. Mager vlees en magere zuivelproducten bevatten veel eiwitten en zijn uiterst geschikt voor dit dieet.

Ook in vis, peulvruchten en noten zitten veel eiwitten. De juiste manier van bereiding en combinatie van deze producten, zorgt ervoor, dat je binnen korte termijn stabiel en gezond afvalt.

Voorbeeld menu eiwitrijk dieet

Begin je dag met een goed vezelrijk ontbijt. Neem bruine of volkorenbrood met eiwitrijk beleg, zoals kipfilet, rosbief, kaas of pindakaas. Neem naast je boterhammen yoghurt of kwark. Drink bij voorkeur een sojadrank.

In het middagmaal van een eiwitrijk dieet herhaal je een variatie van je ontbijt. Daarnaast neem je een salade met kip, tonijn of zalm. Nootjes in de salade zijn aanbevolen.

Het avondmaal mag je zo lekker maken als je wilt.

Smakeloos afvallen is met het eiwitrijk dieet helemaal voorbij. Neem een magere vleesvariant, kip of vis. Ook tofu is een goed alternatief voor de vegetariër. Ze bevatten voldoende eiwitten. Combineer het vlees met wat groente. Vermijdt het gebruik van overtollig braadvetten. Het eiwitrijk dieet past in ieders levensstijl en eetpatroon.

Dieet van dr. Frank

Het eiwitrijk dieet is mede populair door dr. Frank. Door een simpel systeem op te zetten, heeft hij ervoor gezorgd dat vele mensen zijn gaan diëten. Je wordt lid van zijn website en forum. Alle leden krijgen gratis ieder dag een aangepast eiwitrijk menu op de e-mail. Hij belooft, dat je minimaal 1 kilo per week afvalt, als je de recepten stipt volgt.

De gedachtegang achter het eiwitrijk dieet is, dat je niet hoeft honger te lijden als je wilt afvallen. Het honger gevoel belemmert de motivatie. Een gevarieerd dagmenu met veel eiwitten houdt je maag vol en zorgt ervoor, dat je afvalt zonder er telkens aan herinnerd te worden. Ook last van de extra kilo’s, probeer dit dieet en zie zelf hoe snel de kilo’s er weer afvliegen.

Plaats een reactie