Sneller afslanken met eiwitshakes!

Wil je snel afslanken, dan zijn daar verschillende methoden voor. Je kunt bijvoorbeeld op sport, of wat extra beweging combineren met een eiwitrijk dieet.

Zo hebben ze het nog eenvoudiger voor je gemaakt. Er zijn divers eiwitshakes op de markt gebracht. Een kant-en-klaar poeder waar enkel nog water bij moet.

Soorten eiwitshakes

Er zijn verschillende eiwitshakes in de winkel. Niet ieder product is geschikt voor een proteïne dieet. Let goed op de verpakkingen bij de aanschaf. Eiwit shakes voor de sporter is niet geschikt, voor het afvallen.

Ook de specifieke shakes, die geschikt zijn voor het dieet kunnen zwaar vallen op je maag. De dosis eiwitten is voor elk shake anders. Bekijk eerst wat voor jou het beste is.

Werking

Eiwitshakes zijn ter vervanging van een maaltijd. Ze zijn beschikbaar in verschillende smaken en zijn eenvoudig te bereiden. Zelf vloeibare varianten zijn beschikbaar.

Het werkt in principe op hetzelfde manier als een eiwitrijk recept. Eiwitten geven je een vol gevoel, waardoor je gemakkelijker de tussendoortjes en andere zoetigheden kunt overslaan. Een dieet waar hongerlijden verleden tijd is.

Tevens staan eiwitten bekend om hun stimulerende werking op je stofwisseling. Ze leveren aminozuren aan je lichaam, die op hun beurt giftige afvalstoffen en vetten uit je lichaam drijven. Eiwit shakes zijn een goed aanvulling op je dieet.

Zelf eiwitshakes maken

Door zelf de shake te maken, heb je in eigen handen wat je drinkt. Het eiwit is in poedervorm beschikbaar. Eiwit isolaat en wey eiwitten zijn het meest geschikt voor shakes. Per portie is ongeveer 30 gram eiwitten nodig. Je kunt het poeder vloeibaar maken met melk, water of sojamelk. Voeg hieraan een smaakstof toe.

Dit kan een stukje vers fruit zijn of wat fruit sap. Om de negatieve werking van te veel eiwitten op je nieren te verminderen, moet je zink toevoegen aan je shake. Dit bijvoorbeeld door wat havermout of pijnboompitten toe te voegen.

Door je dieet te verrijken met eiwitshakes, zal je merken dat je sneller gaat afvallen. Je hongergevoel wordt in bedwang gehouden, waardoor lijnen gemakkelijk wordt.

Plaats een reactie