Hoe verminder je buikvet?

Buikvet bestaat uit de bekende vetrolletjes rondom het middel en het echte vet in de buikholte.

Hard buikvet is meestal het gevolg van vet rondom organen in het buikgedeelte. Denk hierbij aan je darmen. Erg gevaarlijk dus.

Als je niet ingrijpt, verhoogt buikvet de kans op nare ziekten, zoals diabetes, beroertes en zelfs kanker. Helemaal verlossen van je buikvet is misschien niet mogelijk, maar zoveel mogelijk buikvet verminderen ligt aan je zelf.

Verander van mentaliteit

Je moet snappen, dat het geen kinderspel is. Buikvet is gevaarlijk en oefent een zware druk op je gezondheid. Besef dat je er iets aan moet doen. Beseffen, doe je meestal als je op je gemak een lijstje maakt. Schrijf op hoe je je op dit moment voelt. Heb je al last? Of is het puur om je uiterlijke verschijning? Wat eet jij het liefst?

Drink je voldoende water? Schrijf de nadelen en gevolgen van buikvet met grote letters erachter. Voel jij je nog steeds op je gemak, met je gemakzuchtige mentaliteit? Nu ben je gemotiveerd om er iets aan te doen.

Verander je leefstijl

Buikvet verminderen is niet iets wat je binnen enkele dagen doet. Het heeft duidelijk verandering nodig in je leefstijl. Zo kan je met enkel dieet of buikoefeningen niet vermageren op de juiste manier. Je lichaam gaat er slanker uitzien, maar het vet in de buikholte blijft.

–       pas je dieet aan; met dieet bedoelen we niet minderen met eten, maar bewuster eten. Zorg ervoor dat je maaltijden gebalanceerd zijn. Voldoende koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Drink minimaal 2 liter water per dag.

–       pas je beweegpatroon aan; met enkel buiktrainingen kom je er niet. Je vetrollen verdwijnen, maar je binnenvet blijft. Doordat je van de buitenkant niet veel ziet, loop je ook nog eens het risico, dat het orgaanvet ingepakt blijft door spieren. Het beste is veel lopen en joggen. Minimaal 30 minuten per dag.

Buikvet verminderen begint bij een goed motivatie en mentaliteit. Het is niet belangrijk op welk duur je vermagert, maar hoe. Door het juist aan te pakken, forceer je jezelf niet en bereik je veel meer. Je gezondheid is belangrijk, wees er zuinig op.

Plaats een reactie