Het wegtrainen van je buikvet met fitness!

Buikvet wegtrainen is de meest moeilijke taak, die je kunt hebben. Ben je ook zo iemand, dat alles geprobeerd heeft zonder succes?

Dan ben je niet de enige. Ook ik heb er jaren mee geworsteld. Wat ik ook deed, mijn buikvet werd er niet minder door.

Afslanken deed ik zeker van al die diëten, maar helaas niet op de juiste plek. Sinds kort zit ik op fitness, en mijn trainer heeft mij precies uitgelegd waarom het verbranden van buikvet zo moeilijk is. Hij gaf mij een reeks tips, die ook nog eens blijken te werken.

Inhoud van dit artikel

Tip 1: stop met diëten

De beste tip tot nu toe. Al die strenge diëten hebben er juist voor gezorgd, dat mijn buikvet niet verminderde. Hoe kon ik dat toch weten. Je denkt gauw hoe minder ik eet hoe sneller ik afval.

Hij legde mij uit, dat mijn lichaam een vast hoeveelheid aan calorieën nodig heeft om te functioneren. Wanneer ik te weinig eet, gaat mijn lichaam daar defensief op reageren. Dus slaat het voedingsstoffen sneller op als lichaamsvet. En waar denk je dat deze het meest wordt opgeslagen? Juist, ja! Je buik.

Tip 2: leer gezond te eten en bewegen

Geen dieet betekent niet meteen, dat je alles mag consumeren. We moeten evenwichtig eten en drinken. Hierbij is het nodig om 1,5 liter water te drinken en bij sport en dieet ruim 2 liter per dag. Begin de dag met een goed ontbijt en laat je stofwisseling werken. Hij heeft mij geadviseerd om kleinere porties te eten en dan verspreidt over 8 maaltijden.

Met bewegen heb ik het nog niet over mijn fitness ervaringen. Buikvet wegtrainen gaat niet enkel met fitness. Na mijn maaltijden fiets ik nog even een stuk. Zo versnel ik het verbrandingsproces.

Tip 3: accepteer je lichaam

Dit was voor mij het moeilijkste. Elke keer als ik mij omkleed of onder de douche sta voel ik me niet lekker in mijn vel. Ik wil van dat buikvet af. Maar heb begrepen, dat ons lichaam eigenwijs is en zelf kiest op welk plek je vermagert. Veel keuze heb je niet.

Tip 4: train je buikspieren

Dit klonk al wat logischer in de oren. Wat ik niet begreep was, als je de eerste tips goed volgt, dat het automatische gevolg het trainen van buikvet is.  De eerste drie tips zorgen voor de spieren, die buikvet wegtrainen met fitness mogelijk maken.

Plaats een reactie